MEDITERRANOVAACTIES & NIEUWSASSORTIMENTWEBSHOPREALISATIES / PROJECTENSERVICECONTACT
winterharde Olijfbomen, Palmbomen en Vijgenbomen voor de beste prijs
Brengt de mediterranee in uw tuin
OLIJFBOMEN
VIJGENBOMEN
PALMBOMEN
CIPRESSEN
OVERIGE EXOTEN
PLANTENBAKKEN
SUBSTRATEN
CIPRESSEN
Mediterranova beschikt over een groot assortiment cipressen (Cupressus Sempervirens) in alle soorten en maten voor de laagste prijs.

HERKOMST:
De cipres komt uit Zuid-Europa in Middellandse zeegebied. Het meeste bekend is wel de Italiaanse cipres.

KENMERKEN:
De cipres is een langzaam groeiende slanke boom. Cipressen zijn het hele jaar groen en geeft een mooie mediterrane sfeer aan de tuin. auitgespreide struik of boom met omhooggaande, knobbelige takken. De boomschors is glad en metaalgrijs. Als de boom ouder wordt, ontstaat er een donkergrijs patroon.

DE VRUCHT:
Rond februari / maart staat de cipres in bloei. Daarna zullen zich langzaam vruchten gaan ontwikkelen aan de boom die bruin en rond zijn, deze worden kegels genoemd. Om de groei te bevorderen kunt u de kegels verwijderen van de cipressen.


SNOEIEN & ONDERHOUD:

Een cipres
heeft weinig onderhoud nodig wat snoeien betreft. Om de cipres zijn strakke vorm te behouden kan snoeien het beste in het najaar worden uitgevoerd. (september / oktober)

B
EMESTING & VOEDING:
Bemesting en voeding (langzaam werkend bemestingsmiddel) is belangrijk voor de cipres en vindt plaats vanaf het voorjaar en dient gedurende het gehele zomerseizoen iedere 3 maanden te worden herhaald. Mediterranova heeft een eigen osmocote voeding(in korrelvorm) en is een ideaal langzaam werkend bemestingsmiddel. Deze is bij Mediterranova in een handige portieverpakking verkrijgbaar.

PLAATS & GROND:
Cipressen zijn zowel geschikt voor in een bloembak, als in de volle grond. Plaats een cipres op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. De ideale grond voor een cipres is een losse, goed gedraineerde bodem. De grond mag niet te nat zijn, anders kan er wortelrot ontstaan. Eventueel kan de tuingrond vermengd worden met kleikorrels of potgrond om de grond luchtiger te maken.


VERZORGING CIPRES IN DE WINTER:

In de koudste wintermaanden december / januari wordt gebruik van noppenfolie (bubbeltjesplastic) afgeraden; dit zorgt immers voor condensvorming waardoor de vorst sterker toeslaat. Bij extreme vorst kun je de cipres inpakken met rietmatten of vliesdoek zolang het maar luchtdoorlatend is.


MEDITERRANOVAACTIES & NIEUWSASSORTIMENTWEBSHOPREALISATIES / PROJECTENSERVICECONTACT