MEDITERRANOVAACTIES & NIEUWSASSORTIMENTWEBSHOPREALISATIES / PROJECTENSERVICECONTACT
winterharde Olijfbomen, Palmbomen en Vijgenbomen voor de beste prijs
Brengt de mediterranee in uw tuin
OLIJFBOMEN
VIJGENBOMEN
PALMBOMEN
CIPRESSEN
OVERIGE EXOTEN
PLANTENBAKKEN
SUBSTRATEN
OLIJFBOMEN

Mediterranova beschikt over een groot assortiment olijfbomen (Olea Europaea) in alle soorten en maten voor de laagste prijs.

HERKOMST:
Olijfbomen hebben zich duizenden jaren geleden verspreid vanuit Armenië naar Palestina en vandaar naar de gebieden rond het oostelijk deel van de Middellandse Zee. In de cultuur van het Joodse volk wordt de boom nog steeds als symbool van vrede en geluk gezien. De olijfboom zorgt voor een mediterrane sfeer. Olijfbomen zijn groenblijvend en op jonge leeftijd al vruchtdragend.

KENMERKEN:
Olijfbomen zijn goed winterhard en kunnen prima vorst verdragen. Hierdoor zijn olijfbomen uitstekend geschikt voor het Nederlandse klimaat en bij uitstek geschikt voor aankleding van tuin, terras, balkon of patio.

SNOEIEN & ONDERHOUD:
Olijfbomen snoeien ka
n in het voorjaar, het is op zich niet nodig om een olijfboom vaak te snoeien, maar vormsnoei kan worden toegepast om de olijfboom mooi compact te houden. Zo kan men eventueel de toppen van de langste takken snoeien om de groei vanuit de kroon van de olijfboom te bevorderen, zodat men een volle olijfboom krijgt. Laat takken minstens 20 cm lang. Ook tijdens de zomermaanden kan er voor de vorm eventueel wat gesnoeid worden.


BEMESTING & VOEDING:Bemesting en voeding (langzaam werkend bemestingsmiddel) is belangrijk voor de olijfboom en vindt plaats vanaf het voorjaar en dient gedurende het gehele zomerseizoen iedere 3 maanden te worden herhaald. Mediterranova heeft een eigen osmocote voeding (in korrelvorm) en is een ideaal langzaam werkend bemestingsmiddel. Deze is bij Mediterranova in een handige portieverpakking verkrijgbaar.


PLAATS & GROND:
Olijfbomen zijn zowel te plaatsen in een bloembak, als in de volle grond en zeer gemakkelijk in onderhoud en verzorging. Plaats een olijfboom bij voorkeur op een beschutte plaats in de volle zon. De ideale grond voor een olijfboom is een kleihoudende bodem, maar olijfbomen gedijen eigenlijk op elke grondsoort, zelfs zand. De grond mag niet te nat zijn en idealiter nooit uitdrogen, al kunnen olijfbomen indien diep geworteld lange tijd tegen droogte. Eventueel kan de tuingrond vermengd worden met kleikorrels of potgrond om de grond luchtiger te maken.

VERZORGING OLIJFBOOM IN DE WINTER:
In de koudste wintermaanden december / januari wordt gebruik van noppenfolie (bubbeltjesplastic) afgeraden; dit zorgt immers voor condensvorming waardoor de vorst sterker toeslaat. Bij extreme vorst kun je de olijfboom inpakken met rietmatten of vliesdoek zolang het maar luchtdoorlatend is.

MEDITERRANOVAACTIES & NIEUWSASSORTIMENTWEBSHOPREALISATIES / PROJECTENSERVICECONTACT