MEDITERRANOVAACTIES & NIEUWSASSORTIMENTWEBSHOPREALISATIES / PROJECTENSERVICECONTACT
winterharde Olijfbomen, Palmbomen en Vijgenbomen voor de beste prijs
Brengt de mediterranee in uw tuin
OLIJFBOMEN
VIJGENBOMEN
PALMBOMEN
CIPRESSEN
OVERIGE EXOTEN
PLANTENBAKKEN
SUBSTRATEN
PALMBOMEN

Mediterranova beschikt over een groot assortiment winterharde palmbomen in alle soorten en maten voor de laagste prijs.

De Trachycarpus Fortunei (Chamaerops Excelsa) is de bekendste en een van de sterkste palmen van West-Europa. Dit door zijn hoge winterhardheid waarbij ze vorst kunnen verdragen tot -15°C.

HERKOMST:
De Trachycarpus Fortunei heeft zijn oorsprong in de Himalaya (China).
Aangezien Mediterranova de palmbomen vanuit de Pyreneeën importeert, zijn deze palmbomen reeds gewend aan sneeuw en vorst. 

KENMERKEN:
Deze palmboom is herkenbaar aan zijn dikkere, harige stam met een mooie bladkroon en handvormige bladeren.
Hierdoor zijn de palmbomen van Mediterranova uitstekend geschikt voor het Nederlandse klimaat en bij uitstek geschikt voor aankleding van tuin, terras, balkon of patio. 

SNOEIEN & ONDERHOUD:
Een palmboom heeft weinig onderhoud nodig wat snoeien betreft. Als de onderste bladeren van de palmboom niet mooi meer zijn dan kan men deze snoeien tot op circa 10cm van de stam. 

Een palmboom zoals de Trachycarpus Fortunei wordt vaak geassocieerd met Zuid-Europa. Daarom denken mensen vaak dat ze weinig water nodig hebben. Dit is niet juist. Een palmboom maakt een groot wortelgestel aan dat recht naar beneden gaat, op zoek naar wat
er. Dus als men een palmboom / Trachycarpus Fortunei in een pot heeft staan, dient altijd voor voldoende water te worden gezorgd. Anders worden de bladeren grauw, en zullen ze gelig worden.

BEMESTING & VOEDING:
Bemesting en voeding (langzaam werkend bemestingsmiddel) is belangrijk voor de palmboom en vindt plaats vanaf het voorjaar en dient gedurende het gehele zomerseizoen iedere 3 maanden te worden herhaald. Mediterranova heeft een eigen osmocote voeding(in korrelvorm) en is een ideaal langzaam werkend bemestingsmiddel. Deze is bij Mediterranova in een handige portieverpakking verkrijgbaar.

PLAATS & GROND:
Palmbomen zijn zowel geschikt voor in een bloembak, als in de volle grond en zeer gemakkelijk in onderhoud / verzorging. Plaats een vijgenboom op een warme, beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. De ideale grond voor een palmboom is een kleihoudende bodem, maar palmbomen gedijen eigenlijk op elke grondsoort, zelfs zand. De grond mag niet te nat zijn en idealiter nooit uitdrogen, al kunnen palmbomen indien diep geworteld voor langere tijd tegen droogte. Eventueel kan de tuingrond vermengd worden met kleikorrels of potgrond om de grond luchtiger te maken.

VERZORGING PALMBOOM IN DE WINTER:
In de koudste wintermaanden december / januari wordt gebruik van noppenfolie (bubbeltjesplastic) afgeraden; dit zorgt immers voor condensvorming waardoor de vorst sterker toeslaat. In de meeste gevallen is het samenbinden van de stengels met bladeren voldoende. Om bevriezing van de nieuwe groeipunten te voorkomen. Advies is om dit met een stevige tape te doen om beschadigingen te voorkomen. Tevens geeft dit bij sneeuwval een bescherming van de kruin. De sneeuw zal er bovenop blijven liggen. Bij extreme vorst kun je de palmboom ook nog eventueel inpakken met rietmatten of vliesdoek zolang het maar luchtdoorlatend is

Hoogte palm (cm) *

Hoogte Stam (cm)

Prijs Euro

40 / 60

15 / 20

€ 37,50

60 / 80

20 / 30

€ 50,00

100 / 120

30 / 40

€ 80,00

120 / 140

40 / 60

€ 120,00

140 / 170

60 / 80

€ 165,00

170 / 200

80 / 100

€ 210,00

200 / 250

100 / 120

€ 260,00

* Hoogte van de palmboom is vanaf bovenkant pot


Brahea Armata


 Butia Capitata


 Chamaerops Humillis


 Cycas Revoluta


 Phoenix Canariensis


 Washingtonia Robusta


 MEDITERRANOVAACTIES & NIEUWSASSORTIMENTWEBSHOPREALISATIES / PROJECTENSERVICECONTACT